fbpx

Τι είδος κατασκευής θα επιλέξετε για την δημιουργία του σπιτιού σας?

Τι είδος κατασκευής θα επιλέξετε για την δημιουργία του σπιτιού σας?

ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ VS ΜΠΕΤΟΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ;

Έχετε ήδη αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα για το κτίσιμο του νέου σας σπιτιού. Οι αποφάσεις που έχετε να πάρετε είναι πολλές και σημαντικές. Το πρώτο ίσως δίλημμα με το οποίο θα έρθετε αντιμέτωποι είναι το είδος της κατασκευής το οποίο θα επιλέξετε, γι’αυτό και το γραφείο μας C.F.L Architects Engineers & Consultants είναι εδώ για να σας βοηθήσει και να σας καθοδηγήσει στις αποφάσεις σας!

Παραδοσιακή κατασκευή με τούβλα και μπετόν ή μεταλλική κατασκευή*;

Ποιες είναι τελικά οι διαφορές και τι πρέπει να ξέρετε πριν να κάνετε την επιλογή σας;

  1. Εξωτερική Εμφάνιση Οικίας

To σίγουρο είναι ότι εξωτερικά δεν μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά του μεταλλικού σπιτιού από το συμβατικό μιας και η κύρια τους διαφορά βρίσκεται στο σκελετό της κατασκευής. Η μια από μέταλλο και η άλλη από μπετόν. Ο σκελετός έπειτα καλύπτεται από τους τοίχους και όλα τα τελειώματα γίνονται με τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούνται στη δόμηση.

  1. Διάρκεια Κατασκευής

Αυτή είναι ίσως και η πιο μεγάλη διαφορά των 2. Μια μεταλλική κατασκευή θα είναι ετοιμοπαράδοτη 2 με 3 μήνες πιο γρήγορα από τη συμβατική.

  1. Κόστος

Αρκετοί πιστεύουν ότι η μεταλλική κατασκευή είναι πιο οικονομική λύση. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στο κόστος κατασκευής. Αν και το κόστος του μετάλλου στοιχίζει περισσότερο από το μπετόν, το γεγονός ότι το σπίτι θα χτιστεί πιο γρήγορα, με λιγότερα εργατικά έξοδα και πιο λίγη υλική σπατάλη,συντελούν στο να μην υπάρχει ουσιαστική διαφορά στην τιμή.

  1. Ποιότητα

Δεν υπάρχει κάποια διαφορά σε θέμα υγρασίας, ηχομόνωσης αλλά και ενεργειακής απόδοσης, αφού και στις 2 περιπτώσεις, με τα κατάλληλα υλικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν μπορούν να εξασφαλίσουν την μέγιστη δυνατή ποιότητα κατασκευής.

  1. Ευελιξία και αισθητική

Εδώ προτέρημα παίρνει η μεταλλική κατασκευή, μιας και δίνει την δυνατότητα για πιο μακριά δοκάρια, χωρίς ογκώδης δοκούς, δίνοντας ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα καθώς τα δοκάρια κρύβονται στην ψευδοροφή. Επίσης, επιτρέπει τη στέγαση κτιρίων μεγάλων ανοιγμάτων χωρίς ενδιάμεσα υποστυλώματα.  Μειονέκτημα μπορεί να αποτελέσει το γεγονός ότι τα παραπάνω δημιουργούν ανάγκη για υψηλότερους ορόφους, από τα 17-18 σκαλιά που απαιτούνται συνήθως για τη συμβατική κατασκευή για τη μεταλλική θα χρειαστούν 19-20.

  1. Ασφάλεια

Και τα 2 είδη κατασκευής θεωρούνται απόλυτα ασφαλή. Αν υπάρχει ανησυχία για τους σεισμούς σας επιβεβαιώνουμε πως και οι μεταλλικές κατασκευές είναι ιδανικές για χρήση σε σεισμογενείς περιοχές καθώς το μέταλλο απορροφά τις σεισμικές δονήσεις λόγω της ελαφρότητας και ελαστικότητας του.

Η απόφαση για την δημιουργία του σπιτιού σας είναι απόλυτα προσωπική και απαιτεί χρόνο. Ο στόχος μας στην  C.F.L Architects Engineers & Consultants είναι να ικανοποιούμε τον κάθε  πελάτη μας ξεχωριστά, με βάση τις μοναδικές του ανάγκες, αλλά και να βρίσκουμε ποιοτικές και πρωτότυπες λύσεις!

Share this post